Att lyssna i tro

Tankar inför helgen
Artonde Söndagen efter trefaldighet
Att lyssna i tro

Under sommaren när jag har kört längst E fyran genom Sveriges avlånga land då har jag sett att det på många platser varit en skylt med texten, -”Gårds loppis”. Loppmarknader verkar vara ett oerhört populärt fenomen i dagens Sverige.

Den största loppmarknaden är Internet, där kan man kan sitta hemma, eller ute vid stranden och surfa runt på olika sälj och köpsajter. Ofta söker man efter ”fyndet” och fyndet med stort F.
Jag har berättat förut om att jag är nummer elva av tolv syskon. Det innebar att stora delar av syskonskaran redan hade bildat familj när jag fick mina barn. Det var som en guldgruva för oss när syskonen skickade till oss kassar och lådor av urväxta barnkläder och skor. För oss och barnen var det lika stort som att rota runt i en skattkista, bland alla mina syskonbarns gamla kläder. Många av plaggen såg som nya ut, och var knappt nötta. Där fyndade vi i kartonger och kassar som mina storasyskon i kärlek sänt till mig och min familj.

Helgens texter handlar om två män som har fyndat. Den ene har hittat en skatt i en åker och den andre har hittat en dyrbar pärla. Jesus berättar att så är det med himmelriket. Den är gömd men ändå fullt öppen för dem som hör, tror och ser.

När jag kom till tro som ung 20 åring var det lite av samma upplevelse som männen i texten. Jag hade funnit den äkta skatten, den perfekta pärlan, jag hade gjort världens fynd. Jag hade upptäckt att Jesus Kristus lever och var intresserad av mig som person. Jag sålde allt det jag ägde,, bokstavligen. Jag lämnade allt det gamla livet bakom mig, för att helt och fullt, ägna min tid till att tjäna Jesus under livets alla skeden. Jag hade gjort världens ”Fynd”, ett fynd som var bättre än alla lottovinster i världen. Jag hade mött honom som är världens skapare och frälsare.
På antependiet som hänger i Hortlax kyrka kan man läsa, ”Hör så får din själ leva”. Paulus skriver i Romarbrevet 10:15 ”Skönt ljuder stegen av dem som kommer med budskap om goda ting”. Han skriver även i Romarbrevet 10: 14 ”Hur ska de kunna höra utan att någon förkunnar”.
Temat var att lyssna i tro. De som går till loppis, de har kanske hört eller läst om ett loppis, och beger sig dit för att kanske fynda. De tror på vad de hört och läst.

Aldrig förr i världshistorien har människor runt om i vår värld hörsammat ordet från Gud, och verkligen stormat himlen, för sitt land och folk. I dag kommer fler människor till tro på Jesus som Herre och frälsare än det föds människor. För första gången i världshistorien har vi en väckelse som griper nästan alla nationer enligt teologi doktor Carl Erik Sahlberg.
Samme man säger också att detta har alla tidningar, radio, TV och andra medier helt tappat bort. Det är ju världens Skop, att låta en hel värld bli uppmärksam på detta.
Människans största lidande, hennes ensamhet, har genom Jesus, definitivt besegrats.
Därför, skynda fynda, kom till Jesus han är den underbara skatten och pärlan som alla söker.

Allt gott och en trevlig helg önskar jag dig

Gösta Degerman© 2017 Hortlax EFS Kontakt